Salát s vejci
Suroviny
6 vajec
2 – 3 rajčata
30 g kaparů
2 naťové cibulky
Zálivka:
1 lžíce octa
2 lžíce dijonské hořčice
100 ml smetany ke šlehání
sůl
trochu cukru
čerstvě mletý pepř
Postup
Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na osminky. Rajčata omyjeme a také nakrájíme na osminky. Kapary necháme okapat. Očištěnou cibulku nakrájíme na kolečka. Všechny nakrájené suroviny naskládáme na mělkou misku.
Ocet, hořčici, smetanu, sůl, pepř a cukr smícháme a připravené suroviny touto směsí zalijeme. Posypeme nasekanou pažitkou či lístky čerstvé bazalky.
Poznámka:
Zase jeden ze způsobů, jak spotřebovat vykoledovaná vajíčka.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 429x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Salát s vejci
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!