Sekaný španělák
Suroviny
500g mletého masa
cibule
česnek
sůl
pepř
vejce
majoránka
mléko
strouhanka
Náplň:
vajíčko uvařené natvrdo
1 malá mrkev
kyselá okurka
50 g měkkého salámu
100 g slaniny
cibule
hořčice
Na omáčku:
zbytek slaniny
cibule
olej
hořčice
hladká mouka
Postup
Z mletého masa připravíme klasickou sekanou. Z ní kousek odebereme a vytvarujeme plátek jako na klasický španělský ptáček. Ten potřeme hořčicí a poklademe náplní. Vajíčko rozdělíme na čtvrtky, mrkev, okurku, slaninu a salám rozkrájíme na nudličky, cibuli na plátky. Potom plátek zavineme a dáme do trouby upéct.
Mezi tím si pomalu připravujeme omáčku. Na lžičku oleje dáme nadrobno pokrájenou slaninu a necháme rozškvařit, pak přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme smažit pěkně dohněda - nepřipálíme! Potom přidáme hladkou mouku, umícháme jíšku, zalijeme vodou a necháme vařit asi 20 minut. Omáčku musíme míchat, aby se nepřipálila. Nakonec přidáme lžíci hořčice a osolíme. Kdo nechce cibulku v omáčce, může omáčku přecedit nebo rozmixovat.
Jako příloha je vhodná rýže.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 023x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Sekaný španělák
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!