Sekaný španělák

Suroviny

500g mletého masa
cibule
česnek
sůl
pepř
vejce
majoránka
mléko
strouhanka

Náplň:
vajíčko uvařené natvrdo
1 malá mrkev
kyselá okurka
50 g měkkého salámu
100 g slaniny
cibule
hořčice

Na omáčku:
zbytek slaniny
cibule
olej
hořčice
hladká mouka

recept nemá fotografii

Postup

Z mletého masa připravíme klasickou sekanou. Z ní kousek odebereme a vytvarujeme plátek jako na klasický španělský ptáček. Ten potřeme hořčicí a poklademe náplní. Vajíčko rozdělíme na čtvrtky, mrkev, okurku, slaninu a salám rozkrájíme na nudličky, cibuli na plátky. Potom plátek zavineme a dáme do trouby upéct.
Mezi tím si pomalu připravujeme omáčku. Na lžičku oleje dáme nadrobno pokrájenou slaninu a necháme rozškvařit, pak přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme smažit pěkně dohněda - nepřipálíme! Potom přidáme hladkou mouku, umícháme jíšku, zalijeme vodou a necháme vařit asi 20 minut. Omáčku musíme míchat, aby se nepřipálila. Nakonec přidáme lžíci hořčice a osolíme. Kdo nechce cibulku v omáčce, může omáčku přecedit nebo rozmixovat.
Jako příloha je vhodná rýže.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 023x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Sekaný španělák


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist