Skandinávská polévka
Suroviny
400 g rybího filé
0,5 l plnotučného mléka nebo polotučné napůl se smetanou
1 plná polévková lžíce hladké mouky
4 kuličky celého pepře
1/4 čajové lžičky muškátového květu
sůl
2 polévkové lžíce sterilovaného hrášku nebo kukuřice
Postup
Nerozmrazené filé uvaříme asi v 0,75 l vody - čím méně vody, tím lépe. Uvařené filé vyndáme. Mouku a muškátový květ rozmícháme v mléce a přilijeme do vařící polévky. Mícháme, až se mléko převaří. Pak do polévky vrátíme rybu, přidáme hrášek a necháme už jen prohřát. Podáváme s nakrájenou osmaženou houstičkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 783x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Skandinávská polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!