Jehlice
Suroviny
Těsto:
250 g másla
250 g krystal cukru
1 vanilkový cukr
250 g polohrubé mouky
6 vajec – z bílků sníh
1 prášek do pečiva
Poleva:
1/4 skleničky černé kávy studené a cezené (já dělám překapávanou kávu a nemusim ji cedit)
3 lžíce cukru krystal
2 lžíce kakaa
2 lžíce rumu
Náplň
3 smetany na šlehání
3 ztužovače šlehačky
2 lžíce cukru moučka
Postup
Postup
Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny a postupně přidáme ostatní suroviny a nakonec sníh z bílků. Upečeme. (plech vymazat a vysypat polohr. moukou).
Ještě horký moučník hustě propícháme špejlí a polijeme polevou. Na polevu ušleháme náplň a natřeme ji na vychladlý polevou politý moučník.
Natřenou náplň na moučníku hustě pokapeme vaječným koňakem (spíš kapeme než lijeme, aby šlehačka neklesla) a posypeme nahrubo nastrouhanou čokoládou (1 čokoláda stačí, nejlépe hořká na vaření).
Velmi dobré a čím víc alkoholu, tím lepší....
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 724x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jehlice
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!