Pivní špíz

Suroviny

700 g vepřové kýty
2 cibule
2 pálivé papriky nebo feferonky
200 g pikantní slaniny
500 světlého piva
sůl
mletý pepř
olej (sádlo)

recept nemá fotografii

Postup

S přípravou začínáme den předem. Z vepřové kýty nakrájíme menší plátky. Cibule oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a rozdělíme na plátky. Z paprik odstraníme jadérka a rozkrájíme je na čtverečky. Slaninu máme nakrájenou na plátky. Všechny připravené suroviny střídavě napichujeme na jehly. Hotové špízy uložíme do misky a zalijeme pivem, aby byly potopené. Necháme je celý den odležet v chladnu.
Před přípravou je vyjmeme z piva a necháme odkapat. Opečeme je po všech stranách na oleji či sádle, předáme do zapékací misky, podlijeme pivem (asi 1 cm), přikryjeme a necháme dopéct v troubě asi 15 až 20 minut.
Podáváme s opečenými brambory nebo bramboráčky. Pivo k tomu bodne.
Na fotografii jsou součástí špízu ještě plátky cukety. Jako příloha jsou šťouchané brambory s cibulkou osmaženou na sádle.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 266x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pivní špíz


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist