Pivní špíz
Suroviny
700 g vepřové kýty
2 cibule
2 pálivé papriky nebo feferonky
200 g pikantní slaniny
500 světlého piva
sůl
mletý pepř
olej (sádlo)
Postup
S přípravou začínáme den předem. Z vepřové kýty nakrájíme menší plátky. Cibule oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a rozdělíme na plátky. Z paprik odstraníme jadérka a rozkrájíme je na čtverečky. Slaninu máme nakrájenou na plátky. Všechny připravené suroviny střídavě napichujeme na jehly. Hotové špízy uložíme do misky a zalijeme pivem, aby byly potopené. Necháme je celý den odležet v chladnu.
Před přípravou je vyjmeme z piva a necháme odkapat. Opečeme je po všech stranách na oleji či sádle, předáme do zapékací misky, podlijeme pivem (asi 1 cm), přikryjeme a necháme dopéct v troubě asi 15 až 20 minut.
Podáváme s opečenými brambory nebo bramboráčky. Pivo k tomu bodne.
Na fotografii jsou součástí špízu ještě plátky cukety. Jako příloha jsou šťouchané brambory s cibulkou osmaženou na sádle.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 266x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pivní špíz
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!