Zapečený lilek I
Suroviny
2 středně velké lilky (baklažány)
3 lžíce oleje
1 menší cibule
100 g sýra (na strouhání)
4 lžíce strouhanky
sůl
mletý pepř
50 g másla
Postup
Lilky omyjeme a podélně je rozřízneme. Vložíme je na rozpálený olej řeznou stranou a dužinu opečeme do červena. Poté vyjmeme z oleje, necháme zchladnout a dužinu opatrně vydlabeme ze slupek. Ty musí zůstat v celku, protože je budeme následně plnit.
Je-li třeba, dužinu ještě pokrájíme na menší kousky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme dužinu z lilků a osmahneme. Směs osolíme, opepříme a naplníme zpět do slupek lilků. Půlky naplněných lilků vložíme do vymaštěné zapékací misky a hustě posypeme strouhankou promíchanou s nastrouhaným sýrem. Poklademe vločkami másla a v troubě předehřáté na 180 stupňů zapečeme, až se sýr roztaví a povrch začne zlátnout.
Podáváme s čerstvým chlebem.
Poznámka:
Cena této zeleniny na trhu velmi kolísá, takže je výhodné si počkat, až budou ve slevě.Při nákupu si však lilky pečlivě prohlédneme, zda jsou neporušené.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 523x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zapečený lilek I
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!