Sváteční hrachová

Suroviny

250 g hrachu
2 cibule
2 lžíce oleje
1 mrkev
kousek celeru
kousek petržele
3 stroužky česneku
100 ml smetany
sůl
mletý pepř
majoránka
100 g šunky
100 g žemle (chleba)

Na jíšku:
30 g másla
30 g hladké mouky

recept nemá fotografii

Postup

Hrách propláchneme a necháme přes noc namočený ve vodě. Nebo použijeme předvařený hrách, který již namáčet nemusíme. Vodu s hrachem přivedeme k varu a uvaříme do měkka. Všechnu zeleninu si očistíme, drobně nakrájíme nebo nastrouháme na okurkovém struhadle. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a společně chvíli dusíme. Je-li třeba, přidáme k zelenině trochu vody. Tuto zeleninovou směs potom společně s hrachem uvařený doměkka rozmixujeme.
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zahustíme s ní polévku a povaříme. Nakonec dochutíme prolisovaným česnekem, solí, čerstvě mletým pepřem a majoránkou.
Polévku zjemníme smetanou (stačí až na talíři) .Šunku nakrájenou na proužky orestujeme, kostičky žemle osmažíme a posypeme s tím polévku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 472x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Sváteční hrachová


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist