Kuře plněné zelím

Suroviny

1 celé (větší) kuře
200 g uzeného masa
1 sklenice červeného sterilovaného zelí
máslo
olej
grilovací koření
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Začínáme s přípravou zelné nádivky. Sterilované zelí necháme odkapat, případně přebytečnou tekutinu vymačkáme. Uzené maso nakrájíme na menší kostičky a orestujeme na oleji, aby pustilo šťávu. Přidáme odkapané zelí a společně ještě pár minut restujeme. Směs necháme vychladnout.

Kuře omyjeme, osušíme, osolíme a potřeme grilovacím (nebo jiným oblíbeným) kořením. Solíme i kořeníme nejen povrch kuřete, ale i břišní dutinu. Potom kuře naplníme připravenou směsí, uzavřeme buď jehlami na ptáčky nebo otvor zašijeme. Kuře vložíme do pekáče, přidáme lístečky másla a pečeme v troubě. V případě potřeby mírně podlijeme.

Naporcujeme a podáváme jednoznačně s bramborovým knedlíkem.

Poznámka:
Inspiraci k tomuto receptu jsem našla v knížce P. Novotného Ham a Mňam. Recept jsem trošku upravila, ale zatím mám problém se surovinami. V regále „mého“ supermarketu chybí sterilované červené zelí a kupodivu i chlazená kuřata. Takže fotografii přiložím později.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 108x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuře plněné zelím


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist