Kuře plněné zelím
Suroviny
1 celé (větší) kuře
200 g uzeného masa
1 sklenice červeného sterilovaného zelí
máslo
olej
grilovací koření
sůl
Postup
Začínáme s přípravou zelné nádivky. Sterilované zelí necháme odkapat, případně přebytečnou tekutinu vymačkáme. Uzené maso nakrájíme na menší kostičky a orestujeme na oleji, aby pustilo šťávu. Přidáme odkapané zelí a společně ještě pár minut restujeme. Směs necháme vychladnout.
Kuře omyjeme, osušíme, osolíme a potřeme grilovacím (nebo jiným oblíbeným) kořením. Solíme i kořeníme nejen povrch kuřete, ale i břišní dutinu. Potom kuře naplníme připravenou směsí, uzavřeme buď jehlami na ptáčky nebo otvor zašijeme. Kuře vložíme do pekáče, přidáme lístečky másla a pečeme v troubě. V případě potřeby mírně podlijeme.
Naporcujeme a podáváme jednoznačně s bramborovým knedlíkem.
Poznámka:
Inspiraci k tomuto receptu jsem našla v knížce P. Novotného Ham a Mňam. Recept jsem trošku upravila, ale zatím mám problém se surovinami. V regále „mého“ supermarketu chybí sterilované červené zelí a kupodivu i chlazená kuřata. Takže fotografii přiložím později.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 108x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuře plněné zelím
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!