Benátská polévka
Suroviny
2 mrkve
2 kořenové petržele
½ celeru
1 lžíce másla
1 cibule
1 lžíce rýže
1 lžíce rajčatového protlaku
60 g nalámaných makarónů
špetka pepře
1 žloutek
1 lžíce sladké smetany
strouhaný parmazán
zelená petrželka
Postup
Dáme si vařit vodu na polévku (asi 1,5 litru). Kořenovou zeleninu omyjeme, očistíme a nastrouháme na jemné nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zelenou petrželku opláchneme, necháme okapat a nasekáme.
V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Poté přidáme nastrouhanou zeleninu a část petrželky, promícháme a krátce osmažíme. Vsypeme propláchnutou rýži, promícháme a zalijeme vše horkou vodou. Vaříme do poloměkka.
Přidáme rajčatový protlak, sůl a mletý pepř, vsypeme makarony či nudle a dovaříme do měkka. Žloutek promícháme se smetanou, vlijeme do polévky a odstavíme ji ze zdroje tepla. Polévka už se nesmí vařit.
Na talíři před podáváním posypeme parmazánem a zbytkem zelené petrželky.
Poznámka:
Na fotografii jsou použité jiné těstoviny. Polévka je poměrně hustá.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 814x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Benátská polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!