Benátská polévka

Suroviny

2 mrkve
2 kořenové petržele
½ celeru
1 lžíce másla
1 cibule
1 lžíce rýže
1 lžíce rajčatového protlaku
60 g nalámaných makarónů
špetka pepře
1 žloutek
1 lžíce sladké smetany
strouhaný parmazán
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Dáme si vařit vodu na polévku (asi 1,5 litru). Kořenovou zeleninu omyjeme, očistíme a nastrouháme na jemné nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zelenou petrželku opláchneme, necháme okapat a nasekáme.
V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Poté přidáme nastrouhanou zeleninu a část petrželky, promícháme a krátce osmažíme. Vsypeme propláchnutou rýži, promícháme a zalijeme vše horkou vodou. Vaříme do poloměkka.
Přidáme rajčatový protlak, sůl a mletý pepř, vsypeme makarony či nudle a dovaříme do měkka. Žloutek promícháme se smetanou, vlijeme do polévky a odstavíme ji ze zdroje tepla. Polévka už se nesmí vařit.
Na talíři před podáváním posypeme parmazánem a zbytkem zelené petrželky.
Poznámka:
Na fotografii jsou použité jiné těstoviny. Polévka je poměrně hustá.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 814x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Benátská polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist