Fazole na kyselo

Suroviny

250 g sušených fazolek
1 zakysaná smetana (malý kelímek)
1 cibule
2 polévkové lžíce másla (Ramy)
citrónová šťáva
sůl
pepř
kostka Masoxu
hladká mouka
1 - 2 stroužky česneku

recept nemá fotografii

Postup

Fazolky přebereme a namočíme přes noc do studené vody.
Druhý den vodu slijeme pryč, fazolky propláchneme, předáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, přidáme kostku Masoxu a vaříme do měkka.
Cibulku mírně osmažíme na másle a spolu s hladkou moukou uděláme světlou jíšku. Do měkka uvařené fazolky částečně slijeme z vody, ve které jsme je vařili. Do zbytku zavaříme jíšku, povaříme asi 5-10 minut, přidáme sůl a pepř podle chuti a zakysanou smetanu. Dochutíme citrónovou šťávou a rozdrceným česnekem. Na zjemnění chuti lze přidat i kousek másla.
Poznámka:
U nás doma podáváme s volským okem nebo s opečeným párkem a s tmavým chlebem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5 559x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10,00 (počet: 2) 10,00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Fazole na kyselo


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist