Fazole na kyselo
Suroviny
250 g sušených fazolek
1 zakysaná smetana (malý kelímek)
1 cibule
2 polévkové lžíce másla (Ramy)
citrónová šťáva
sůl
pepř
kostka Masoxu
hladká mouka
1 - 2 stroužky česneku
Postup
Fazolky přebereme a namočíme přes noc do studené vody.
Druhý den vodu slijeme pryč, fazolky propláchneme, předáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, přidáme kostku Masoxu a vaříme do měkka.
Cibulku mírně osmažíme na másle a spolu s hladkou moukou uděláme světlou jíšku. Do měkka uvařené fazolky částečně slijeme z vody, ve které jsme je vařili. Do zbytku zavaříme jíšku, povaříme asi 5-10 minut, přidáme sůl a pepř podle chuti a zakysanou smetanu. Dochutíme citrónovou šťávou a rozdrceným česnekem. Na zjemnění chuti lze přidat i kousek másla.
Poznámka:
U nás doma podáváme s volským okem nebo s opečeným párkem a s tmavým chlebem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 5 559x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Fazole na kyselo
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!