Vepřové maso s bramborem a kapií
Suroviny
300 g vepřového masa z kýty
4 lžíce sojové omáčky
2 lžičky Solamylu
1 lžička zázvoru
2 lžičky mletého pepře
4 brambory
2 větší cibule
3 kapie
olej na smažení
Postup
Maso pokrájíme na kostičky, dáme do mísy, pokapeme dvěma lžícemi sojové omáčky, poprášíme Solamylem, přidáme zázvor a polovinu mletého pepře a dobře promícháme. Necháme asi půl hodiny marinovat. Brambory, cibuli a kapie očistíme a vše pokrájíme na kostičky.
Na velké pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj připravené maso a za stálého míchání opékáme asi 3 až 4 minuty, dokud nezmění barvu. Pak ho z oleje vyjmeme a vložíme do mísy, ve které budeme jídlo podávat. Udržujeme ho v teple.
Olej na pánvi znovu rozpálíme, vložíme do něj pokrájené brambory, trochu je osmažíme a přidáme nakrájené kapie a cibuli. Dál smažíme společně, dokud není zelenina poloměkká. Nakonec přidáme znovu maso, pokapeme zbylou sojovou omáčkou, okořeníme druhou polovinou pepře a velmi krátce podusíme.
Podáváme s rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 233x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové maso s bramborem a kapií
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!