Játra čchao

Suroviny

400 g jater
2 stroužky česneku
2 menší cibule
3 lžičky olivového oleje
¼ lžičky mletého pepře
¼ lžičky koriandru
2 lžičky rozemnutého sušeného libečku
2 lžíce sojové omáčky

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme játra – lze použít různé druhy jater – drůbeží, vepřová, ale i kachní (či třeba králičí). Opláchnutá a okapaná kuřecí játra ponecháme v celku, kachní, králičí či vepřová nakrájíme na kousky. Máme-li játra zmražená, krájíme je ještě ve zmraženém stavu. Použijeme-li vepřová játra, jsou lepší nakrájená na plátky. Navíc vepřová játra dáme marinovat asi na půl hodiny do směsi připravené ze 2 lžiček Solamylu, 2 lžiček sojové omáčky a ¼ lžičky zázvoru.
Oloupeme si česnek a cibuli, česnek pokrájíme na plátky, cibuli na nudličky a společně je osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájená (a případně marinovaná játra) a smažíme je za stálého míchání, pokud nezrůžoví. Potom je okořeníme mletým pepřem, koriandrem a rozemnutým libečkem a znovu asi 2 minuty smažíme. Nakonec je pokapeme sojovou omáčkou a ještě asi minutu opékáme. Chceme-li mít pokrm ještě pikantnější, můžeme spolu s ostatním kořením přidat i na hrot nože mletých chilli papriček.
Podáváme s rýží, s různě upravenými brambory, doplníme čerstvou zeleninou podle sezóny.
Poznámka:
Nemáte-li koriandr, lze vynechat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 072x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Játra čchao


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist