Játra čchao
Suroviny
400 g jater
2 stroužky česneku
2 menší cibule
3 lžičky olivového oleje
¼ lžičky mletého pepře
¼ lžičky koriandru
2 lžičky rozemnutého sušeného libečku
2 lžíce sojové omáčky
Postup
Nejdříve si připravíme játra – lze použít různé druhy jater – drůbeží, vepřová, ale i kachní (či třeba králičí). Opláchnutá a okapaná kuřecí játra ponecháme v celku, kachní, králičí či vepřová nakrájíme na kousky. Máme-li játra zmražená, krájíme je ještě ve zmraženém stavu. Použijeme-li vepřová játra, jsou lepší nakrájená na plátky. Navíc vepřová játra dáme marinovat asi na půl hodiny do směsi připravené ze 2 lžiček Solamylu, 2 lžiček sojové omáčky a ¼ lžičky zázvoru.
Oloupeme si česnek a cibuli, česnek pokrájíme na plátky, cibuli na nudličky a společně je osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájená (a případně marinovaná játra) a smažíme je za stálého míchání, pokud nezrůžoví. Potom je okořeníme mletým pepřem, koriandrem a rozemnutým libečkem a znovu asi 2 minuty smažíme. Nakonec je pokapeme sojovou omáčkou a ještě asi minutu opékáme. Chceme-li mít pokrm ještě pikantnější, můžeme spolu s ostatním kořením přidat i na hrot nože mletých chilli papriček.
Podáváme s rýží, s různě upravenými brambory, doplníme čerstvou zeleninou podle sezóny.
Poznámka:
Nemáte-li koriandr, lze vynechat.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 072x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Játra čchao
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!