Křupavé penízky
Suroviny
200 g mletých vlašských ořechů
2 bílky
100 g nastrouhané čokolády
200 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 lžíce rumu
Poleva z bílé čokolády na ozdobení
Postup
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme všechny ostatní přísady a uhněteme stejnorodou hmotu. Rozdělíme na 4 kusy a z každého vyválíme váleček o průměru asi 2 cm. Dobře se vyvaluje na skleněném prkénku nebo na pracovní ploše posypané krupicovým cukrem. Válečky uložíme do chladna a necháme dobře ztuhnout.
Plechy vyložíme papírem na pečení a z tuhých válečků krájíme ostrým a tenkým nožem kolečka. Klademe je na plech kousek dál od sebe, protože se při pečení trochu zvětší. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů C asi 15 minut.
Hotové necháme zchladnout a polovinu potřeme rozpuštěnou bílou polevou. Protože je povrch penízků nerovný, jde to dobře malým štětcem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 422x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Křupavé penízky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!