Kuřecí stejky na černém pivě
Suroviny
8 kuřecích stejků (nebo jedno větší kuře)
plnotučná hořčice
mletý kmín
2 menší cibule
sladká mletá paprika
200 ml černého piva
olej
baklažán
česnek
Postup
Kuřecí stejky opláchneme, osušíme a jemně potřeme hořčicí. Máme-li celé kuře, rozporcujeme a postupujeme stejně. Připravíme si zapékací misku. Na pánvi zpěníme na troše oleje cibuli nakrájenou na plátky, přidáme kuřecí maso a zprudka opečeme. Přesuneme ho i s cibulí do zapékací misky. Osolíme, posypeme mletou paprikou, mletým kmínem a zalijeme černým pivem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Podle potřeby podlijeme černým pivem. Před koncem pečení odklopíme a necháme zčervenat.
Jako teplou zeleninovou přílohu doporučuje baklažán na česneku. Nakrájíme jej na plátky silné asi 1,5 cm, po obou stranách je posolíme a necháme tzv. vypotit. Kapičky, které se na něm vytvoří, osušíme papírovou utěrkou. Poté plátky nakrájíme na kostičky, znovu osolíme a posypeme prolisovaným česnekem. Na pánvi rozpálíme olej a připravený baklažán na něm rychle opečeme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 837x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí stejky na černém pivě
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!