Pikantní plátky aha

Suroviny

4 vepřové plátky
sůl
drcený pepř
2 cibule
2 lžíce kaparů
1 lžička naloženého pepře
4 kyselé okurky
4 lžíce oleje
250 ml vývaru
2 lžíce hladké mouky

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové plátky naklepeme, osolíme, pokapeme dvěma lžícemi oleji a necháme v chladnu několik hodin odležet.
V kastrolu rozpálíme zbytek oleje, na něm po obou stranách opečeme naložené plátky masa po obou stranách a vyjmeme. Na zbytku tuku zpěníme cibuli, zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme vývarem. Rozmícháme, do směsi vložíme maso, přidáme na kostičky nakrájenou kyselou okurku, kapary a naložený pepř a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké.
Podáváme s rýží nebo třeba se šťouchanými brambory jako na fotografii.
Poznámka:
Vývar můžeme připravit nejen z masové kostky, ale lze použít i kostku s názvem „Štáva k vepřovému masu“. A proč je to aha v názvu receptu Abych si pamatovala, že inspirací pro tento recept byla reklamní kuchařky, kterou jsem dostala v supermarketu Albert (firma Ahold)

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 629x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pikantní plátky aha


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist