Pikantní plátky aha
Suroviny
4 vepřové plátky
sůl
drcený pepř
2 cibule
2 lžíce kaparů
1 lžička naloženého pepře
4 kyselé okurky
4 lžíce oleje
250 ml vývaru
2 lžíce hladké mouky
Postup
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, pokapeme dvěma lžícemi oleji a necháme v chladnu několik hodin odležet.
V kastrolu rozpálíme zbytek oleje, na něm po obou stranách opečeme naložené plátky masa po obou stranách a vyjmeme. Na zbytku tuku zpěníme cibuli, zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme vývarem. Rozmícháme, do směsi vložíme maso, přidáme na kostičky nakrájenou kyselou okurku, kapary a naložený pepř a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké.
Podáváme s rýží nebo třeba se šťouchanými brambory jako na fotografii.
Poznámka:
Vývar můžeme připravit nejen z masové kostky, ale lze použít i kostku s názvem „Štáva k vepřovému masu“. A proč je to aha v názvu receptu Abych si pamatovala, že inspirací pro tento recept byla reklamní kuchařky, kterou jsem dostala v supermarketu Albert (firma Ahold)
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 629x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pikantní plátky aha
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!