Vepřová roláda s náplní z cukety

Suroviny

plát vepřového masa na roládu
300 – 400 g cukety
150 g moravského uzeného
100 g strouhanky
2 vejce
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Maso na roládu si necháme připravit od řezníka. Může to být i vepřový bůček. Po obou stranách ho mírně osolíme a opepříme. Cuketu oloupeme, odstraníme jadérka a nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle. Můžeme použít i větší a tužší cuketu, která nám trochu přerostla. Uzené maso velmi jemně nakrájíme a přidáme k cuketě. Přisypeme strouhanku, přidáme žloutky a sníh ušlehaný ze dvou bílků. Cuketovou směs promícháme a je-li příliš řídká, přidáme ještě trochu strouhanky, aby se zahustila. Můžeme i mírně přisolit, ale opatrně. Slané je uzené maso i připravený vepřový plát.
Touto směsí maso rovnoměrně potřeme, roládu co nejpevněji zavineme a zavážeme pevnou nití. Na rozpáleném oleji roládu opečeme po všech stranách, vložíme do pekáče, mírně podlijeme teplou vodou, pekáč přikryjeme a pečeme v troubě. Občas přeléváme vypečenou šťávou. Ke konci pečení pokličku z pekáče odstraníme a roládu necháme zčervenat.
Jako přílohu můžeme použít třeba šťouchané brambory. Pokud nám kousek rolády zůstane, lze ji studenou nakrájet na tenké plátky a v kombinaci s čerstvou zeleninou použít třeba na studenou mísu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 561x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová roláda s náplní z cukety


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist