Zámecké srnčí plátky
Suroviny
750 g srnčí kýty
200 ml červeného vína
3 lžičky koření na divočinu
(nebo 8 rozdrcený jalovců a ½ lžičky čerstvě umletého pepře)
4 lžíce hladké mouky
olej
sůl
Na obložení:
Banány nebo jablka
1-2 lžičky cukru
125 g másla
brusinkový nebo rybízový kompot
Postup
Srnčí kýtu očistíme a nakrájíme na menší plátky tak, aby na každou porci byly 2 až 3 kousky masa. Maso vložíme do porcelánové, skleněné či kameninové misky, posypeme kořením, zalijeme vínem, promícháme, přikryjeme a necháme do druhého dne odležet v chladnu.
Druhý den maso vyjmeme z vína, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a po obou stranách obalíme v hladké mouce. Usmažíme do zlatova v rozpáleném oleji. Pokud máme maso ze staršího kusu (nebo máme rádi maso měkoučké), můžeme ho ještě vložit do zapékací misky, zalít vínem, ve kterém se marinovalo a upéct v troubě do měkka.
Před skončením tepelné úpravy masa si připravíme oblohu z ovoce. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na osminky a pokapeme citrónovou šťávou. Banány oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Rozehřejeme si máslo a necháme v něm zkaramelizovat cukr. Na něm osmahneme nakrájená jablka a banány.
Maso na talíři obložíme ovocem, přelijeme šťávou zbylou po opékání a ozdobíme brusinkovým nebo rybízovým kompotem. Vhodnou přílohou je rýže nebo různě upravené brambory.
Poznámka:
Recept je určený spíše pro slavnostní příležitosti a pro ty šťastlivce, kteří mají občas k dispozici srnčí kýtu. Kdyby někdo věděl, kde se dá koupit, ať mi dá tip.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 068x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zámecké srnčí plátky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!