Syrské filé
Suroviny
600 g rybího filé
sůl
4 stroužky česneku
mletá sladká i pálivá paprika
40 g oleje
citrónová šťáva
olej
Postup
Filé částečně rozmrazíme a rozdělíme na plátky.Ty osušíme papírovou utěrkou, osolíme a potřeme rozetřeným česnekem, který jsme promíchali s oběma paprikami. Pálivé papriky dáme jen špetku, zatímco sladké papriky použijeme celou kávovou lžičku. Takto připravené filé vložíme do pekáčku nebo zapékací misky, kterou jsme předtím vytřeli olejem. Pečeme v troubě zvolna asi 20 minut, podle potřeby podléváme nebo přelijeme vypečenou šťávou. Krátce před dopečením zakapeme vydatně citrónovou šťávou.
Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší. A nejen proto, že je to jídlo jednoduché a lehké, připravíme zeleninový salát. Bude se třeba hodit hlávkový nebo ledový salát.
Poznámka pro začínající kuchařky:
Když vybíráte filé z mrazícího boxu, věnujte pozornost jeho kvalitě. Filé by nemělo být „zamrzlé v ledu“ ani „vyschlé“. Obě tyto vady svědčí minimálně o jeho nevhodném skladování a přepravě a chutné jídlo se z nich těžko připraví.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 443x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Syrské filé
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!