Pečená divoká kachna s višněmi

Suroviny

1 mladá divoká kachna
mletý pepř
máslo na potření
200 g kompotovaných višní bez pecek
150 ml červeného vína nebo sherry

recept nemá fotografii

Postup

Kachnu očistíme, opláchneme, osušíme a zevnitř i vně ji potřeme mletým pepřem a solí. Povrch potřeme rozpuštěným máslem. Vložíme ji do pekáče, podlijeme trochou vody, přikryjeme poklicí a vložíme do trouby rozehřáté na 200 stupňů C. Pečeme asi 1 až 1,5 hodiny (záleží na velikosti kachny), občas kontrolujeme a kachnu poléváme vypečenou šťávou.
Hotovou kachnu vyjmeme, nakrájíme na porce a udržujeme v teple. Do šťávy přilijeme červené víno nebo sherry a jen prohřejeme.
Podáváme s jemnou bramborovou kaší nebo s bramborovým knedlíkem. Maso na talíři přelijeme šťávou a doplníme višněmi.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 805x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečená divoká kachna s višněmi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist