Kotlety pod čepicí

Suroviny

4 kotlety
4 půlky kompotovaných broskví
4 plátky šunky
4 plátky anglické slaniny
4 plátky tvrdého sýra
50 g sýra Niva
mletý pepř
sůl
olej

Marináda:
4 lžíce kečupu
4 lžíce oleje
4 stroužky česneku
oregano
tymián

recept nemá fotografii

Postup

Kotlety opláchneme, osušíme, na krajích několikrát nařízneme a lehce naklepeme. Vložíme je do marinády z kečupu, oleje, prolisovaného česneku, oregana a tymiánu. Množství koření záleží na chuti – orientačně oregana a tymiánu asi 1 rovná čajová lžička. Nádobu s kotletami přikryjeme a necháme je marinovat do druhého dne.
Zapékací misku vyložíme plátky anglické slaniny. Kotlety vyjmeme z marinády a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Vložíme je do zapékací misky a zalijeme zbylou marinádou. Na každou kotletu položíme plátek šunky, polovinu broskve obrácenou důlkem po pecce nahoru, do něj dáme nastrouhaný sýr Niva a celé překryjeme plátkem eidamu. Vše vložíme do rozpálené trouby a zapečeme, až se sýr roztaví, zezlátne a spolu s broskví vytvoří na kotletě krásnou čepici.
Jako přílohu použijeme vařené brambory či bramborovou kaši, doplníme hlávkovým salátem.

Poznámka:
Jde o dost pikantní úpravu masa, bude chutnat jistě mužům, ale méně vhodná je pro děti.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 434x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kotlety pod čepicí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist