Studený boršč
Suroviny
brambory
sterilovaná červená řepa
kyselé okurky
vejce
kefír
smetana
svazek cibulky nebo pažitky
sůl
mletý pepř
Postup
Jediné, co se na tomto jídle vaří, jsou brambory. A tak je oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem.
A zatím si připravujeme vlastní studený boršč. Do velké mísy nastrouháme na silnější nudličky kysané okurky (můžeme dát také čerstvou okurku)a přidáme nakládanou řepu a nasekanou naťovou cibulku. Vejce uvaříme na tvrdo a jemně nakrájená je přidáme k zelenině. Vše zalijeme kefírem, podle chuti a konzistence přidáme ještě smetanu, dochutíme pepřem a solí a dohromady pořádně promícháme. Správně má dominovat chuť kefíru a červené řepy. Podáváme v miskách jako hustou studenou polévku, k ní servírujeme vařené brambory. Je také možné ještě teplé brambory nakrájet na kostičky a přidat přímo do boršče.
Tento recept je z pořadu U nás v Evropě a je původem z Litvy. Možná jej uvítáte a zkusíte nejen v horkém létě, kam se svým charakterem hodí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 572x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Studený boršč
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!