Studený boršč

Suroviny

brambory
sterilovaná červená řepa
kyselé okurky
vejce
kefír
smetana
svazek cibulky nebo pažitky
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Jediné, co se na tomto jídle vaří, jsou brambory. A tak je oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem.
A zatím si připravujeme vlastní studený boršč. Do velké mísy nastrouháme na silnější nudličky kysané okurky (můžeme dát také čerstvou okurku)a přidáme nakládanou řepu a nasekanou naťovou cibulku. Vejce uvaříme na tvrdo a jemně nakrájená je přidáme k zelenině. Vše zalijeme kefírem, podle chuti a konzistence přidáme ještě smetanu, dochutíme pepřem a solí a dohromady pořádně promícháme. Správně má dominovat chuť kefíru a červené řepy. Podáváme v miskách jako hustou studenou polévku, k ní servírujeme vařené brambory. Je také možné ještě teplé brambory nakrájet na kostičky a přidat přímo do boršče.

Tento recept je z pořadu U nás v Evropě a je původem z Litvy. Možná jej uvítáte a zkusíte nejen v horkém létě, kam se svým charakterem hodí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 572x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Studený boršč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist