Perníkový závin s dvojí nádivkou
Suroviny
1 listové těsto
perník na strouhání
300 g jablek
trochu bílého vína
skořice
cukr krupice
Tvarohová nádivka:
500 g tvarohu
2 žloutky
vanilkový cukr
citrónová kůra
2 lžíce smetany (mléka)
sníh ze dvou bílků
Postup
Nejdříve si oloupeme jablka a nakrájíme je na plátky. Podusíme je v bílém víně s cukrem, skořicí a citrónovou kůrou. Necháme zchladnout. Z uvedených surovin ušleháme tvarohovou nádivku. Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny, každou rozválíme do tvaru obdélníka. Posypeme strouhaným perníkem (okraje necháme volné). Doprostřed těsta klademe střídavě pruhy jablečné a tvarohové nádivky. Záviny zavineme, přeneseme na plech vypláchnutý vodou a položíme je švem dolů. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě až do zčervenání.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 861x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Perníkový závin s dvojí nádivkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!