Kreolský džem
Suroviny
1,5 kg banánů
1 kg moučkového cukru
300 ml horké vody
2 citrony (3 limety)
1 lžička skořice
150 ml rumu
Postup
Citrony nebo limetky dobře omyjeme, kůru oloupeme, nakrájíme na proužky a povaříme asi 2 minuty v horké vodě. Zcedíme. Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka a vložíme do kastrolu. Zalijeme horkou vodou, ve které jsme předem rozpustili cukr. Přidáme spařenou citrónovou kůru, promícháme a asi 15 minut vaříme při mírném příkonu tepla. Občas mícháme.
Hotový horký džem odstavíme a přimícháme rum. Plníme do skleniček s uzávěrem, nesterilujeme.
Poznámka:
Recept jsem odposlechla z Českého rozhlasu, kam ho volala jedna posluchačka. Bohužel nemám úplně přesně zaznamenám postup. Takže vyzkouším, až budu mít chvíli času a vhodné banány po ruce. Pokud se povede, mohla by to být zajímavá náplň do různých moučníků i cukroví.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 609x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kreolský džem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!