Kreolský džem

Suroviny

1,5 kg banánů
1 kg moučkového cukru
300 ml horké vody
2 citrony (3 limety)
1 lžička skořice
150 ml rumu

recept nemá fotografii

Postup

Citrony nebo limetky dobře omyjeme, kůru oloupeme, nakrájíme na proužky a povaříme asi 2 minuty v horké vodě. Zcedíme. Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka a vložíme do kastrolu. Zalijeme horkou vodou, ve které jsme předem rozpustili cukr. Přidáme spařenou citrónovou kůru, promícháme a asi 15 minut vaříme při mírném příkonu tepla. Občas mícháme.
Hotový horký džem odstavíme a přimícháme rum. Plníme do skleniček s uzávěrem, nesterilujeme.
Poznámka:
Recept jsem odposlechla z Českého rozhlasu, kam ho volala jedna posluchačka. Bohužel nemám úplně přesně zaznamenám postup. Takže vyzkouším, až budu mít chvíli času a vhodné banány po ruce. Pokud se povede, mohla by to být zajímavá náplň do různých moučníků i cukroví.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 609x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kreolský džem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist