Štrůdl z listového těsta
Suroviny
250 g listového těsta
2 lžíce strouhanky
2 jablka
1 lžíce rozinek
2 lžíce nahrubo nasekaných vlašských ořechů
1 vanilkový cukr
1 skořicový cukr
cukr krupice
1 vejce
moučkový cukr
papír na pečení
Postup
Listové těsto rozválíme do obdélníku na papíru na pečení (můžeme již hotové rozválené pláty koupit). Střed obdélníku po délce posypeme strouhankou. Jablka zbavíme jádřince, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Jimi pokryjeme střed plátu. Posypeme je skořicovým cukrem, vanilkovým cukrem, ořechy a rozinkami. Podle chuti ještě posypeme krupicovým cukrem. Vejce rozkvedláme a potřeme jím kratší strany plátu a jednu delší. Těsto pomocí papíru na pečení přehneme nejprve z delší strany nepotřené vejcem, přes ni překlopíme druhou stranu plátu (aby se asi 2 cm překrývaly) a lehce přimáčkneme, boky na konci přitiskneme k sobě a přehneme asi 2 cm. Celý štrůdl potřeme vejcem a dáme i s pečícím papírem na plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200.C asi 25 minut dozlatova. Hotový štrůdl necháme vychladnout a pak jej cukrujeme moučkovým cukrem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 29 270x
Komentáře receptu Štrůdl z listového těsta
lukáš : | středa 21. září 2011 |
tož skusím a uvidím :) snad to dopadne líp jak minule :D |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!