Fazole s cuketou
Suroviny
400 g konzervovaných fazolí (bílé nebo červené)
200 g klobásy (uzeniny)
1 středně velká cuketa
1 lžíce rajčatového protlaku (kečupu)
1 lžíce plnotučné hořčice
80 ml vývaru (i z kostky)
snítka čerstvého tymiánu
drcený černý pepř
1 cibule
1 lžíce olivového oleje
Postup
Nejdříve si oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kolečka. Klobásy oloupeme a také nařežeme na kolečka. V kastrole (nejlépe se silným dnem) rozpálíme olivový olej, orestujeme na něm cibuli. Když zesklovatí, přidáme nakrájenou uzeninu a společně ještě několik minut restujeme. Ke směsi přidáme rajčatový protlak, hořčici a krátce podusíme. Zalijeme vývarem, přidáme konzervované fazole, dochutíme tymiánem, čerstvě drceným černým pepřem a podle chuti osolíme. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 5 minut.
Cukety omyjeme, ale neloupeme. Nakrájíme je na hranolky a přidáme je do kastrolu k fazolím a párkům. Lehce je vmícháme do směsi a společně dusíme, až cuketa změkne.
Podáváme s chlebem nebo s pečivem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 162x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Fazole s cuketou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!