Fazole s cuketou

Suroviny

400 g konzervovaných fazolí (bílé nebo červené)
200 g klobásy (uzeniny)
1 středně velká cuketa
1 lžíce rajčatového protlaku (kečupu)
1 lžíce plnotučné hořčice
80 ml vývaru (i z kostky)
snítka čerstvého tymiánu
drcený černý pepř
1 cibule
1 lžíce olivového oleje

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kolečka. Klobásy oloupeme a také nařežeme na kolečka. V kastrole (nejlépe se silným dnem) rozpálíme olivový olej, orestujeme na něm cibuli. Když zesklovatí, přidáme nakrájenou uzeninu a společně ještě několik minut restujeme. Ke směsi přidáme rajčatový protlak, hořčici a krátce podusíme. Zalijeme vývarem, přidáme konzervované fazole, dochutíme tymiánem, čerstvě drceným černým pepřem a podle chuti osolíme. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 5 minut.
Cukety omyjeme, ale neloupeme. Nakrájíme je na hranolky a přidáme je do kastrolu k fazolím a párkům. Lehce je vmícháme do směsi a společně dusíme, až cuketa změkne.
Podáváme s chlebem nebo s pečivem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 162x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Fazole s cuketou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist