Kuřecí řízky s baklažánem
Suroviny
4 kuřecí řízky
1 baklažán
sůl
olej
grilovací koření
Postup
Baklažán pokrájíme na plátky, každý plátek posolíme po obou stranách a necháme nejméně půl hodiny tzv. vypotit. Vytvoří se na něm kapky, které vysušíme papírovou utěrkou. Tímto způsobem se z baklažánu odstraní hořkost.
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a lehce naklepeme (třeba přes mikroténový sáček či potravinářskou fólii). Po obou stranách je osolíme, posypeme grilovacím kořením a lehce potřeme olejem. Necháme alespoň půl hodiny odpočinout a zatím se věnujeme třeba přípravě přílohy.
Na pánvi rozpálíme olej a připravené kuřecí plátky na něm opečeme po obou stranách. Přesuneme je do nahřáté misky a uchováme v teple. Na pánev přilijeme další olej, necháme rozpálit a opečeme na něm na větší kousky nakrájený baklažán. Ke konci úpravy posypeme grilovacím kořením, mírně osolíme a jen velmi lehce promícháme.
Opečený baklažán můžeme navršit na kuřecí řízek nebo ho servírujeme jako zeleninovou přílohu k masu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 469x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí řízky s baklažánem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!