Karbanátky zapečené s brambory
Suroviny
600 g mletého vepřového masa
1 cibule
sůl
mletý černý pepř
kmín
mletá červená paprika
2 lžíce ostrého kečupu
1 lžíce hořčice
olej
1 kg brambor
50 g másla
1,5 dl mléka
100 g tvrdého sýra
na bešamel:
30 g másla
2 lžíce hladké mouky
2,5 dl mléka
sůl
mletý bílý pepř
200 g žampionů
Postup
Do masa přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, kmín, mletou papriku, kečup, hořčici a dobře vypracujeme. Podle potřeby přidáme trochu vody. Z masové hmoty vytvarujeme karbanátky a z obou stran osmažíme na oleji. Brambory zbavíme slupky, doměkka uvaříme v osolené vodě a scedíme. Máslo a mléko převaříme, vlijeme do brambor a vypracujeme hladkou kaši. Rozetřeme ji na dno pekáče obložíme karbanátky, zalijeme bešamelem, posypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě zapečeme.
Bešamel: Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme, opepříme a vaříme asi 15 minut. V polovině vaření přidáme očištěné a nakrájené houby.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4 981x
Komentáře receptu Karbanátky zapečené s brambory
anonym: | středa 25. listopadu 2009 |
opravdu chutné Marie |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!