Obrácené mleté řízečky
Suroviny
Varianta I:
600 g mletého libového bůčku od pupku
sůl
koření gyros
1 vejce do masa
mléko
strouhanka
olej
II.varianta:
750 g vepřových jater
Na obalení:
2-3 vejce
strouhanka
Na pokladení:
2 cibule
2 nožičky telecí klobásy
500 ml nebo 250 ml smetany
Postup
I.varianta
Do masa přidáme všechny ingredience a uděláme klasickou sekanou. Z ní děláme menší řízečky, které nejdříve obalíme ve strouhance, pak ve vejci a dáme smažit na pánev. Usmažené přendáme na pekáček, posypeme cibulí, a na plátky nakrájenou klobásu, zalijeme smetanou a dáme zapéct do trouby.
Kdo chce, může přidat na cibuli na plátky pokrájené žampiony.
II.varianta
Játra nakrájíme šikmo na plátky, obalíme ve strouhance. Do vajec na obalení přidáme vegetu - asi tak jednu plnou kávovou lžičku, obalená játra smočíme ve vejcích a dáme na rozpálený olej smažit. Pak postupujeme stejný jako u varianty I.
Obě varianty pečeme v troubě asi 35 až 40 minut podle druhu trouby.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 152x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Obrácené mleté řízečky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!