Staročeská kachna

Suroviny

1 kachna
½ l červeného stolního vína
5 zrnek černého pepře
5 zrnek nového koření
2 bobkové listy
2 hřebíčky
špetka tymiánu a zázvoru
50 g slaniny
2 lžíce másla
2 větší cibule
50 g strouhaného chleba a perníku
citrónová šťáva
1 lžíce rybízové zavařeniny

recept nemá fotografii

Postup

Koření svaříme v troše vody, přidáme všechno víno, ale už nevaříme. Necháme zchladnout. Kachnu očistíme, rozdělíme na porce a přelijeme připravenou marinádou. Necháme ji v chladnu nejméně den uležet.
Druhý den si očistíme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Slaninu nakrájenou na nudličky rozškvaříme, přidáme na ni nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Na to vložíme kousky marinované kachny, podlijeme malou částí přecezené marinády, zakryjeme pokličkou a pečeme v troubě do měkka. Upečené porce kachny vyjmeme, do výpeku přidáme další část marinády, zahustíme nastrouhaným chlebem a perníkem, dochutíme zavařeninou a citrónovou šťávou a promícháme. Vrátíme zpět porce kachny a společně prohřejeme.
Podáváme s kynutým knedlíkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 702x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Staročeská kachna


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist