Zbojnické vepřové maso
Suroviny
500 g vepřového plecka
200 g anglické slaniny
100 g žampionů
100 g uzeného sýra
4 zelené papriky
3 feferonky
1 velká cibule
sůl
mletý pepř
1 lžíce hladké mouky
3 lžíce oleje
Postup
Maso pokrájíme na menší plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Slaninu nakrájíme na proužky, uzený sýr na kostičky. Z paprik a feferonek odstraníme jádřince a nakrájíme je také na proužky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Na pánvi si rozpálíme olej a maso na něm rychle opečeme. Přesuneme ho do zapékací misky. Na zbývajícím oleji opečeme slaninu a cibuli, přidáme žampiony a ještě trochu orestujeme. Tuto směs promícháme s nakrájenými paprikami, feferonkami a uzeným sýrem a navršíme ji na maso v zapékací misce. Přidáme několik lžíc vody, přiklopíme a pečeme v troubě, až je maso měkké.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 802x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zbojnické vepřové maso
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!