Bublanina bez vážení

Suroviny

4 vejce
4 lžíce moučkového cukru
4 lžíce polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
asi 500 g čerstvého ovoce

recept nemá fotografii

Postup

Tato bublanina je velmi snadná, jednak nemusíte nic vážit a jednak si jednoduchý recept snadno zapamatujete. Má jen jednu drobnou vadu, není ji moc. Takže když si uvaříte kávu, nakrájíte ji, po chvilce nic nezbyde ...
Oddělíme bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme cukr a vyšleháme do husté pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme ke žloutkové pěně, vmícháme a lehce vmícháme i sníh. Těsto nalijeme do formy (množství je zhruba na větší kulatou koláčovou formu) a poklademe ovocem. Pečeme při 200 stupních C do zlatova.
Poznámka: Ovoce si umyjeme předem a necháme dobře okapat a oschnout. Mělo by být suché, než je poklademe na těsto. Větší ovoce (třešně, višně) můžeme prosypat lžící polohrubé mouky a promíchat. Ovoce se trochu moukou obalí a neklesne při pečení dolů.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 043x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bublanina bez vážení


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist