Bublanina bez vážení
Suroviny
4 vejce
4 lžíce moučkového cukru
4 lžíce polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
asi 500 g čerstvého ovoce
Postup
Tato bublanina je velmi snadná, jednak nemusíte nic vážit a jednak si jednoduchý recept snadno zapamatujete. Má jen jednu drobnou vadu, není ji moc. Takže když si uvaříte kávu, nakrájíte ji, po chvilce nic nezbyde ...
Oddělíme bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme cukr a vyšleháme do husté pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme ke žloutkové pěně, vmícháme a lehce vmícháme i sníh. Těsto nalijeme do formy (množství je zhruba na větší kulatou koláčovou formu) a poklademe ovocem. Pečeme při 200 stupních C do zlatova.
Poznámka: Ovoce si umyjeme předem a necháme dobře okapat a oschnout. Mělo by být suché, než je poklademe na těsto. Větší ovoce (třešně, višně) můžeme prosypat lžící polohrubé mouky a promíchat. Ovoce se trochu moukou obalí a neklesne při pečení dolů.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 043x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bublanina bez vážení
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!