Masová řezanka se žampiony
Suroviny
600 g vepřového masa (plecko, kýta)
4 lžíce sojové omáčky
3 vejce
2 lžíce oleje
1 lžička kari koření
1 lžička chilli koření
3 cibule
sůl
2 plechovky sterilovaných žampionů
Postup
Maso nakrájíme na proužky nebo na malé tenké plátky velikosti pětikoruny. Sojovou omáčku, vejce, olej a koření rozšleháme a do této směsi vmícháme nakrájené maso a dáme ho do chladna marinovat. Maso by mělo zůstat v marinádě nejlépe přes noc, zvláště když použijeme méně kvalitní maso z vepřového plecka.
Vlastní tepelná příprava už je velmi rychlá a jednoduchá, takže se nejdříve postaráme o přílohu. Vhodné jsou brambory v nejrůznějších podobách (na obrázku jsou pečené měsíčky nových brambor) nebo rýže. Připravíme si také nějakou čerstvou zeleninu na oblohu.
Na pánvi rozpálíme olej a masovou směs i s marinádou na ni nalijeme. Velmi rychle opečeme (cca 5 minut), přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky a mírně opečeme s masem (měla by zůstat křupavá). Nakonec přidáme sterilované žampiony a společně ještě prohřejeme. Ochutnáme a je-li třeba, přisolíme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 635x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Masová řezanka se žampiony
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!