Masová řezanka se žampiony

Suroviny

600 g vepřového masa (plecko, kýta)
4 lžíce sojové omáčky
3 vejce
2 lžíce oleje
1 lžička kari koření
1 lžička chilli koření
3 cibule
sůl
2 plechovky sterilovaných žampionů

recept nemá fotografii

Postup

Maso nakrájíme na proužky nebo na malé tenké plátky velikosti pětikoruny. Sojovou omáčku, vejce, olej a koření rozšleháme a do této směsi vmícháme nakrájené maso a dáme ho do chladna marinovat. Maso by mělo zůstat v marinádě nejlépe přes noc, zvláště když použijeme méně kvalitní maso z vepřového plecka.
Vlastní tepelná příprava už je velmi rychlá a jednoduchá, takže se nejdříve postaráme o přílohu. Vhodné jsou brambory v nejrůznějších podobách (na obrázku jsou pečené měsíčky nových brambor) nebo rýže. Připravíme si také nějakou čerstvou zeleninu na oblohu.
Na pánvi rozpálíme olej a masovou směs i s marinádou na ni nalijeme. Velmi rychle opečeme (cca 5 minut), přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky a mírně opečeme s masem (měla by zůstat křupavá). Nakonec přidáme sterilované žampiony a společně ještě prohřejeme. Ochutnáme a je-li třeba, přisolíme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 635x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Masová řezanka se žampiony


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist