Slepice na paprice

Suroviny

1 slepice (kuře)
8 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
3 bobkové listy
1 zakysaná smetana
hladká mouka
sladká mletá paprika
sůl
podravka
mletý pepř
citrónová šťáva (ocet)
olej

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme osmažit do kastrolu. Po usmažení cibulky do kastrolu přidáme slepici a zprudka jí opečeme. Pak vše zalijeme vodou a přidáme, nové kořeni, celý pepř, bobkový list, sůl a vaříme do měkka. Pak slepici z vývaru vyndáme a koření scedíme. Na pánvičce osmažíme na sucho hladkou mouku do zlatova, před koncem přidáme sladkou papriku a jen ji krátce zasmahneme. Do vývaru přidáme zakysanou smetanu a v trošce vody, rozmíchanou osmaženou mouku s paprikou. Vše našleháme a povaříme asi deset minut. Pak omáčku dochutíme podravkou, pepřem a citrónovou šťávou. Maso obereme a vložíme do omáčky.
Příloha: houskový knedlík, rýže, noky nebo těstoviny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 996x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Slepice na paprice


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist