Slepice na paprice
Suroviny
1 slepice (kuře)
8 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
3 bobkové listy
1 zakysaná smetana
hladká mouka
sladká mletá paprika
sůl
podravka
mletý pepř
citrónová šťáva (ocet)
olej
Postup
Cibuli oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme osmažit do kastrolu. Po usmažení cibulky do kastrolu přidáme slepici a zprudka jí opečeme. Pak vše zalijeme vodou a přidáme, nové kořeni, celý pepř, bobkový list, sůl a vaříme do měkka. Pak slepici z vývaru vyndáme a koření scedíme. Na pánvičce osmažíme na sucho hladkou mouku do zlatova, před koncem přidáme sladkou papriku a jen ji krátce zasmahneme. Do vývaru přidáme zakysanou smetanu a v trošce vody, rozmíchanou osmaženou mouku s paprikou. Vše našleháme a povaříme asi deset minut. Pak omáčku dochutíme podravkou, pepřem a citrónovou šťávou. Maso obereme a vložíme do omáčky.
Příloha: houskový knedlík, rýže, noky nebo těstoviny.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 996x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Slepice na paprice
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!