Zapékané mexické plátky
Suroviny
750 g řízků
(vepřové, kuřecí, krůtí)
8 stroužků česneku
pepř
chilli koření
sůl
olej
1 sterilované papriky
3 čerstvé slovenské zelené papriky
šlehačka
Tatarská omáčka:
4 lžíce majolky
mléko na zředění
4 stroužky česneku chilli koření
1 lžíce petrželky
Postup
Řízky naklepeme, osolíme, posypeme pepřem a chilli(koření podle chuti). Na pánev dáme rozpálit olej a řízky rychle osmažíme. Po osmažení řízky včetně výpeku přemístíme na pekáček, přidáme sterilované papriky a na nudličky pokrájené zelené papriky, na plátky nakrájený česnek, zalijeme šlehačkou, popřípadě ještě dosolíme. A dáme péct do trouby. Kdo chce může přidat i kukuřici.
Podáváme s různě upravenými brambory, přelité tatarkou.
Maso by mělo mít ostřejší česnekovou chuť.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 096x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zapékané mexické plátky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!