Špenátové holandské koule
Suroviny
1 špenátový protlak se smetanou
1 cibule
2 stroužky česneku 300 g tvrdého sýra
1 lžíce hladké mouky
olej
Na trojobal:
hladká mouka
2 vejce
strouhanka
Tatarská omáčka:
3 lžíce majolky
trochu mléka na zředění
česnek dle chuti
1 lžíce posekané petrželky
Postup
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibulku a necháme smažit dozlatova. Pak přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Do té přidáme špenát, prolisovaný česnek a krátce povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlého špenátu přidáme nahrubo strouhaný tvrdý sýr a promícháme. Pak uděláme koule a obalujeme v trojobalu. Lepší je, když se mohou obalit 2x. Smažíme ve fritovacím hrnci nebo ve vyšší vrstvě oleje pěkně do zlatova.
Podáváme s brambory a tatarkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 068x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Špenátové holandské koule
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!