Rýžový nákyp

Suroviny

200 g rýže
špetka soli
800 ml mléka
4 vejce
100 g cukru
50 g másla
1 velký meruňkový kompot
máslo na vymazání formy
strouhanku na vysypání formy
moučkový cukr na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Rýži propláchneme, vsypeme do vařícího mléka se špetkou soli a uvaříme do měkka. Pozor, nerozvaříme, lepší je mírně tvrdší než rozvařená. Na vaření si zvolíme vhodnou nádobu, aby se mléko nepřipalovalo. Rýži necháme zchladnout a poté do ní vmícháme žloutky, které jsme utřeli s cukrem a s máslem. Lehce vmícháme i dvě třetiny sněhu ušlehaného z bílku.
Formu vytřeme máslem a vysypeme strouhanou houskou, na dno rozprostřeme část rýžové kaše, naklademe vrstvu okapaných meruněk, pokračujeme vrstvou kaše atd. Poslední vrstva by měla být rýže a navrch dáme zbytek ušlehaného sněhu. Upečeme do zlatova ve středně vyhřáté troubě, porce na talířích posypeme moučkovým cukrem.
Poznámka:
Mají rády zejména menší děti. Lze samozřejmě použít i jiný kompot – třeba švestkový nebo i čerstvé nebo sušené ovoce.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 720x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rýžový nákyp


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist