Královské kuře

Suroviny

1 kuře
sůl
mletý pepř
špetka zázvoru
4 hřebíčky
šťáva z půlky citrónu
200 ml bílého vína
100 g másla
1 malá cibule
4 větší jablka špetka muškátového květu
půl lžičky medu
80 g vlašských
ořechů
60 g rozinek
menší citrón

recept nemá fotografii

Postup

Rozporcované kuře osolíme, opepříme, pod kůži vložíme hřebíček, pokapeme citrónem a trochou vína a necháme přes noc v chladničce. Druhý den opečeme na rozpáleném másle, přidáme plátky cibule, zalijeme zbytkem vína a dusíme doměkka. Před dokončením přidáme čtvrtky oloupaných jablek okořeněných muškátovým květem, med, rozsekaná jádra ořechů, spařené rozinky a plátky citrónu. Podle potřeby zalijeme ještě trochou vína a krátce podusíme do změknutí
jablek.
Jako přílohu použijeme rýží okořeněnou šafránem nabo karí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 821x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Královské kuře


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist