Oříškovo-čokoládový srnčí hřbet
Suroviny
5 vajec
120 g tuku (Hera)
150 g moučkového cukru
100 g nastrouhané čokolády
100 g mletých ořechů
trochu nastrouhané citrónové kůry
50 g jemné strouhanky
1 lžíce rumu
Postup
Oddělíme si žloutky a bílky. Tuk s cukrem ušleháme do pěny, potom přidáváme postupně nastrouhanou čokoládu, ořechy, citrónovou kůru a strouhanku, kterou jsme pokropili rumem. Vznikne poměrně hustá hmota, do které nakonec zamícháme tuhý sníh z bílků.
Formu na srnčí hřbet vytřeme tukem, vysypeme hrubou moukou a hmotu do ní rovnoměrně rozetřeme. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů C.
Upečený srnčí hřbet necháme chvíli ve formě, teprve potom vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Můžeme polít čokoládovou polevou, ale nemusíme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 856x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Oříškovo-čokoládový srnčí hřbet
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!