Králík na pivě

Suroviny

1 králík
1 světlé pivo
2 cibule
4 bobkové listy
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
1 lžíce citrónové kůry
1 lžíce citrónové šťávy
trochu muškátového květu
1 lžička cukru
1 lžička soli
kousek másla
2 lžíce instantní světlé jíšky

recept nemá fotografii

Postup

Králičí maso rozdělíme na porce, opláchneme, osušíme a potřeme solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. V kastrolu rozpustíme máslo, cibuli na něm orestujeme, přidáme bobkové listy a porce masa a ty také orestujeme. Potom posypeme vším kořením a zalijeme asi polovinou piva. Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném příkonu tepla. Občas zkontrolujeme a podle potřeby přiléváme zbývající pivo. Jakmile je maso měkké, zahustíme šťávu jíškou. Omáčku dochutíme citrónovou kůrou, citrónovou šťávou a cukrem.
Podáváme s bramborovými knedlíky různých tvarů, s noky nebo třeba s těstovinami jako na fotografii.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 634x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík na pivě


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist