Jehněčí polévka
Suroviny
500 g jehněčího masa
1,5 I vody
sůl
polévková zelenina
několik mladých cibulek s nati
40 g rýže
1 žloutek
1 bílý jogurt
1 lžíce zelených bylinek
tuk
Postup
Jehněčí maso opereme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do studené osolené vody. Zeleninu očistíme, nakrájíme na drobné kousky a spolu s nakrájenou cibulkou (i s natí) osmahneme na tuku. Přidáme rýži, necháme ji zesklovatět. Vše vložíme do polévky, když je maso skoro měkké a dovaříme do měkka.
V hrnku rozšleháme jogurt se žloutkem. Polévku stáhneme z ohně a jogurt opatrně za stálého míchání vlijeme do polévky.
Polévku podáváme na předehřátých talířích posypanou nadrobno rozsekanými zelenými bylinkami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 318x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jehněčí polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!