Pečená čokoládová vajíčka
Suroviny
6 vajec
140 g polohrubé mouky
90 g cukru krupice
40 g másla
špetka citrónové kůry
marmeláda
bílá čokoláda na ozdobení
papír na pečení
Pařížská šlehačka:
250 g šlehačky
250 g čokolády (hořké nebo mléčné)
Postup
Nejprve si připravíme den předem Pařížskou šlehačku: čokoládu rozlámeme na kousky, přilijeme šlehačku a společně přivedeme těsně k bodu varu. Směs rozmícháme na hladký krém a uložíme na 24 hodin do chladničky.
Druhý den utřeme žloutky s polovinou cukru a nastrouhanou citrónovou kůrou do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj zbylý cukr a po částech jej vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec lehce vmícháme mouku a rozpuštěné vlažné máslo. Těsto promícháme a nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme do světle žluta. Upečený piškot necháme vychladnout. Pak z něj formičkou vykrajujeme tvary vajíček a vždy dvě spojíme marmeládou. Pařížskou šlehačku vyšleháme do tuha a na slepená vajíčka ji naneseme, nakonec je ozdobíme hoblinkami z bílé čokolády.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 492x
Komentáře receptu Pečená čokoládová vajíčka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!