Jemné kůzlečí na kari
Suroviny
1 kg kůzlečího nebo jehněčího masa
hrst hladké mouky
2 lžíce másla (oleje)
2 jablka
2 cibule
2 rajčata
2 stroužky česneku
2 lžíce kari koření
2 lžíce citrónové kůry
2 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce kokosové moučky
2 lžíce rozinek
2 lžíce pražených mandlí
1 lžička cukru
1 lžička soli
400 ml vývaru
Postup
Nejdříve si připravíme vývar (stačí z drůbeží kostky) a všechny suroviny. Maso odblaníme a nakrájíme na kousky. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Opražíme si oloupané mandle (nebo si koupíme již opražené) a nakrájíme je na nudličky. Z dobře omytého citrónu si nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
Nakrájené kousky masa posypeme hladkou moukou a promícháme, aby se obalily. V kastrolu rozpálíme máslo, maso na něm rychle opečeme a vyjmeme. Vsypeme nakrájenou cibuli, jablka, rajčata, česnek a kari koření. Promícháme a orestujeme. Jakmile cibule zesklovatí, vrátíme do kastrolu maso, přidáme citrónovou šťávu, cukr, sůl, kokosovou moučku a rozinky. A hlavně přilijeme všechen vývar a promícháme. Přiklopíme pokličkou a pomalu dusíme, až je maso měkké.
Hotový pokrm posypeme nasekanými praženými mandlemi. Vhodnou přílohou je rýže.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 797x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jemné kůzlečí na kari
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!