Krůtí terče
Suroviny
600 g krůtích prsou
200 g anglické slaniny
200 g tvrdého sýra (plátky)
sůl
vejce
hladká mouka
strouhanka
trochu mléka
olej
Postup
Nejdříve si připravíme několik špejlí s ostrými konci.Z krůtích prsou uděláme plát, který lehce naklepeme. Pozor, krůtí maso je řídké, takže naklepáváme lehce a třeba i přes mikroténový sáček. Naklepaný plát masa po obou stranách lehce posolíme, poklademe plátky sýra a anglické slaniny a pevně srolujeme. Teď přijdou na řadu špejle – jednu zapíchneme asi cm od kraje rolády a ukrojíme asi 2 cm silný proužek rolády. Tím vznikne jakýsi terč propíchnutý špejlí. Postup opakujeme, až rozkrájíme celou roládu. Špejle necháme na jedné straně asi 5 cm vyčnívat, každý terč rukou trochu zmáčkneme naplocho a obalíme v trojobalu. Opatrně osmažíme po obou stranách, aby se nám terče nerozbily. Před podáváním napícháme na vyčnívající kousek špejle kousky kompotovaného ovoce (třeba ananas nebo hrušky) nebo sterilovanou zeleninu (kyselou okurku). Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborová kaše.
Poznámka: Je to velmi efektní, zvláště zvolíme-li vhodnou zeleninu na ozdobení. Vyžaduje to však více zručnosti při přípravě a smažení terčů.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 429x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Krůtí terče
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!