Květák po polsku

Suroviny

1 květák
4 vejce uvařená natvrdo
4 lžíce strouhanky
4 lžíce másla
zelenou petrželku
1 citrón
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Květák rozdělíme na velké růžičky a uvaříme v mírně osolené vodě. Zatímco se vaří, oloupeme si vejce a nasekáme, opláchneme si a také nasekáme zelenou petrželku. Na dvou lžících másla osmahneme strouhanku. Citrón dobře omyjeme a podélně rozkrojíme na čtvrtky.
Uvařený květák vyjmeme, necháme okapat a ihned rozdělíme na talíře. Posypeme ho nasekanými vejci, petrželkou a osmaženou strouhankou. Každou porci polijeme rozpuštěným máslem a přiložíme citrón a dochucení.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a třeba hlávkový salát.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 906x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Květák po polsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist