Marcipánová hmota

Suroviny

125 g prosátého moučkového cukru
125 g cukru krupice (jemného)
250 g jemně mletých oloupaných mandlí
1 lžička citrónové šťávy
několik kapek mandlové tresti
2 bílky

recept nemá fotografii

Postup

Oba druhy cukru a mleté mandle promícháme v míse. Přidáme citrónovou šťávu, tresť a tolik bílku, aby se uhnětlo měkké těsto. Na pracovní desce poprášené moučkovým cukrem rychle vypracujeme těsto, dokud není hladké. Zabalíme ho do fólie a uložíme v chladnu. Marcipánovou hmotu můžeme použít k vytváření ozdob, samostatného cukroví nebo k dalšímu pečení do těst.
Rozpočet je na 500 g mandlové hmoty.
Poznámka:
S přípravou marcipánové hmoty nemám žádné zkušenosti. Dávám přednost kupovanému marcipánu. Na žádost jedné návštěvnice našich stránek jsem ho našla v časopise Speciál paní domu 3/2002.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 874x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Marcipánová hmota


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist