Kefírové lívance
Suroviny
500 ml kefíru
1 vejce
špetka soli
3 lžičky cukru
250 g polohrubé mouky
½ kávové lžičky jedlé sody
zmražené ovoce (maliny, borůvky, jahody..)
zakysaná smetana
cukr
(zavařenina)
Postup
Zmražené ovoce necháme rozmrazit, rozmačkáme, promícháme s několika lžícemi zakysané smetany a trochou cukru.
Všechny suroviny rozšleháme v hladké těsto a ihned začneme péct lívance. Hotové lívance namáčíme v ovocné směsi (a pochutnáváme si). Místo ovocné směsi můžeme samozřejmě použít i zavařeninu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 003x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kefírové lívance
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!