Kuře s pepřem a hruškami

Suroviny

1 menší kuře
sýr Hermelín
steakový pepř
sůl
1 lžička koňaku
máslo
brusinkový kompot
2 hrušky
½ hrnku kuřecího vývaru z kostky

recept nemá fotografii

Postup

Kuře opláchneme, osušíme a zvenku i uvnitř osolíme. Sýr nakrájíme na plátky a každý plátek obalíme v hrubě tlučeném steakovém pepři. Takto připravené plátky vložíme do břišní dutiny kuřete. Kuře opečeme na másle, podlijeme kuřecím vývarem z kostky, přikryjeme a pečeme v troubě.
Mezitím si oloupeme hrušky, překrojíme je na poloviny a odstraníme jádřince. Půlky hrušek přidáme ke kuřeti asi v polovině pečení. Když je maso měkké, přidáme do šťávy lžičku koňaku a promícháme.
Podáváme s bramborem, ke každé porci patří polovina pečené hrušky, do jejíhož důlku jsme dali brusinkový kompot.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 407x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuře s pepřem a hruškami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist