Kuře s pepřem a hruškami
Suroviny
1 menší kuře
sýr Hermelín
steakový pepř
sůl
1 lžička koňaku
máslo
brusinkový kompot
2 hrušky
½ hrnku kuřecího vývaru z kostky
Postup
Kuře opláchneme, osušíme a zvenku i uvnitř osolíme. Sýr nakrájíme na plátky a každý plátek obalíme v hrubě tlučeném steakovém pepři. Takto připravené plátky vložíme do břišní dutiny kuřete. Kuře opečeme na másle, podlijeme kuřecím vývarem z kostky, přikryjeme a pečeme v troubě.
Mezitím si oloupeme hrušky, překrojíme je na poloviny a odstraníme jádřince. Půlky hrušek přidáme ke kuřeti asi v polovině pečení. Když je maso měkké, přidáme do šťávy lžičku koňaku a promícháme.
Podáváme s bramborem, ke každé porci patří polovina pečené hrušky, do jejíhož důlku jsme dali brusinkový kompot.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 407x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuře s pepřem a hruškami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!