Kuřecí tlačenka
Suroviny
250 g kuřecího masa
ostrá sterilovaná zelenina (Moravanka)
2 vařená vejce
10 černých oliv
pepř
sůl
2 lžíce bílého vína
ocet
želatina na vaječnou tlačenku
forma na srnčí hřbet
Postup
Při přípravě kuřecí tlačenky lze dost improvizovat, ale základ tvoří vařené či pečené kuřecí maso bez kůže a zelenina. Obojího by mělo být zhruba stejné množství. Kuřecí maso lze získat z tzv. kuřecích skeletů – dva uvaříme v osolené vodě, měkké maso obereme a nakrájíme na hrubo. Nebo upečeme menší kuře a po zchladnutí maso obereme a nakrájíme. Sterilovaná zelenina by měla mít velký podíl červené kapie – dobře v tlačence vypadá. Můžeme ji doplnit třeba vypeckovanými olivami a vařenými vejci, jejichž žlutá barva se také v tlačence krásně vyjímá.
Formu na srnčí hřbet si vyložíme potravinářskou fólií nebo mikrotenem tak, aby část folie přesahovala formu. To později usnadní vyjímání hotové tlačenky. Do formy rozprostřeme maso střídavě s dalšími surovinami. Pokapeme bílým vínem smíchaným s octem, opepříme a případně osolíme. Želatinu si připravíme přesně podle návodu na obalu a zalijeme jí suroviny naskládané ve formě. Necháme zchladnout a ztuhnout (trvá to minimálně dvě hodiny). Před podáváním vyklopíme z formy, krájíme na plátky a podáváme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 199x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí tlačenka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!