Bramborové krokety s párkem
Suroviny
těsto na bramborové knedlíky v prášku
vejce
1 lžíce změklého másla
zelená petrželka
mletý pepř
půlky párků nebo malé párečky
2 vejce
3 lžíce piva
strouhanka na obalení
olej
čerstvá zelenina
hotové studené omáčky
Postup
Těsto připravíme dle návodu na obalu, jen ho doplníme vejcem, máslem, mletým pepřem a nasekanou zelenou petrželkou. Dobře ho propracujeme, vyválíme na silnější plát, pokrájíme ho na obdélníčky a do nich balíme půlky párků nebo malé párečky.
Na obalování si rozšleháme 2 vejce s trochou piva a špetkou soli. Každou kroketu smočíme ve vaječné směsi a obalíme ve strouhance. Strouhanku dobře přitiskneme. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo ve fritovacím hrnci.
Podáváme doplněné čerstvou zeleninou (rajčata, zelený salát) a případně s některou z hotových studených jogurtových nebo majonézových omáček.
Poznámka: Vhodnou přílohou třeba v zimě je i špenát. Špenátový protlak necháme rozmrazit, prohřejeme, osolíme, opepříme, vmícháme lžičku instatní jíšky rozmíchané ve vlahé vodě a nakonec do špenátu zamícháme vejce. Doba přípravy je velmi krátká, po celou dobu špenát mícháme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 819x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bramborové krokety s párkem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!