Králík v balíčku

Suroviny

1 králík
200 g slaniny nakrájené na tenké plátky
1 větší cibule
3 stroužky česneku
konzerva rajčat
provensálské koření
400 ml červeného vína
olivový olej

recept nemá fotografii

Postup

Králíka naporcujeme, každou porci osolíme, posypeme provensálským kořením a potřeme prolisovaným česnekem a olivovým olejem. Každý kousek zabalíme do tence nakrájené slaniny (použila jsem anglickou) a slaninu upevníme. Buď jehlami na ptáčky nebo ovážeme nití.
Cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. V pekáčku nebo v kastrolu se silným dnem rozpálíme olej a cibuli na něm osmahneme. Přidáme připravené králičí balíčky, konzervovaná rajčata i se šťávou a přilijeme červené víno. Přikryjeme pokličkou, vložíme do trouby a necháme velmi pomalu dusit nebo spíše probublávat. Většinou nemusíme podlévat a asi po hodině a čtvrt zkontrolujeme, zda již není maso měkké. Šťáva má být hustá. Lze podávat s bílým chlebem, ale i s brambory (na fotografii jsou jako příloha použité opečené brambory s pažitkou).
Poznámka:
Připraveno podle receptu z knížky Vaření s Čiřinou (více viz autor). Jde o recept původem z Provence.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 421x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík v balíčku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist